26 юни 2012 г.

Роберт Абрашев, обиден от отношението на организаторите на международния фестивал в Перник за хора с увреждания


На 23.06.2012 г. певецът Роберт Абрашев, лауреат на две награди ’’Гранд при’’ от  фестивала в Перник през 2010 и 2011 г., откри и закри шестия Международен многожанров фестивал в град Перник за трета поредна година.

Роберт Абрашев е обиден на организаторите за нехайното им отношение към неговата личност. В продължение на три години той е участвал в този фестивал, получавал е награди и сега, когато телевизия bTV е решила да даде специалната награда на Роберт Абрашев, организаторите не са се погрижили да я вземат, защото той не е бил в момента на мястото на награждаване. Роберт Абрашев е недоволен и от самата организация. Поканени са 1600 души да стоят на открито под жаркото слънце, без да са създадени необходимите условия за добро протичане на конкурса.
Организаторката на фестивала г-жа Ани Тараланска трябва сериозно да се замисли за провеждането на подобни фестивали, защото за това се иска добри мениджъри, които да организират нещата така, че хората да се чувстват добре и да забравят за миг своите проблеми. Много важно е да се уважават хората, които са ценители на музиката и с готовност идват да помагат за добрата кауза, а срещат студенина и незаинтересованост от страна на организаторите. Не е важно само да спечелиш проект, а този проект трябва да бъде направен както трябва, с вложени много усилия и труд. Едва тогава участниците на фестивала ще могат да кажат, че има защо да се провеждат подобни фестивали. Самата организаторка е решила да събере просто хората в куп, да направи многожанров фестивал, от който няма никаква полза.
Остава сред хората само притеснението, неудобството от лошите условия на работа и това, че награди се дават на председателя на Съюза на инвалидите, на изпълнителния директор на Агенцията за хора с увреждания, която говори по-скоро за нереално отичтане на действителността и подмазвачеството. Хората са отишли там, в Перник, да се изявят и да получат награди, които заслужават, разбира се, а не те да се дават на ръководители. Тази практика я има отдавна, правят го и други организации и успяват да се доберат до властта. Ако питате организаторката защо провежда този фестивал, едва ли може да Ви каже!


Таня Йовева
    

Няма коментари:

Публикуване на коментар