22 ноември 2011 г.

Българо-испанска очна клиника Vissum-Resbiomed


Проф. Хорхе Алио, един от най-известните хирурзи-офталмолози в Европа, направи първите си операции в България в новосъздадената очна клиника в столицата. Той извърши серия операции за усложнена катарактна хирургия.
Професорът ще бъде отново тук през март и юли, съобщи медицинският директор д-р Александър Ангелов. Българо-испанските екипи ще поемат и пациенти с рефракционни аномалии, с късогледство, далекогледство, както и с пресбиопия (старческо далекогледство), като операциите ще се извършват по най-новите технологии, утвърдени в Европа и света.
Vissum, чийто създател е проф. Хорхе Алио, обединява 27 признати световни центрове за проучване, диагностика, консервативно и хирургично лечение на очните заболявания. Испанските офталмолози ще работят у нас на ротационен прнцип, а българските лекари от Resbiomed са включени в планове за специализация в корпорацията Vissum.
От началото на 2012 г. смесената очна клиника планира да работи и по договор с НЗОК.

За контакти и консултации: 02/ 80 81 888
1330 София, ул. Позитано 136А


Източник: в. "Живот и здраве"


2 коментара:

  1. Прекрасна новина.Навлизат нови технологии и методи за лечение. Така много хора със зрителни проблеми ще могат да се лекуват.
    В офталмологията обаче остават надеждите за напредък и по отношение на нелечимата към момента суха макулна дегенерация, която води до сериозно инвалидизиране - да се надяваме на напредък в областта на стволовите клетки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да се надяваме и да виждаме чашата наполовина пълна..крайно време е...

      Изтриване