22 август 2011 г.

Безплатни курсове по английски език “Аз мога повече”


От 15 август 2011 г. във всички бюра по труда в страната стартира приемът на заявления по схема „Аз мога повече”. Схемата е продължение на успешната програма за обучение на заети „Аз мога”, към която интерес проявиха близо 100 000 души.

„Аз мога повече” е с бюджет от 50 млн. лв., като заложените цели предвиждат 55 хил. лица да бъдат включени в обучение по професионална квалификация, дигитални компетентности и обучения по чужд език. До момента по схема„Аз мога” бяха подадени над 97 хил. заявления. Близо 49 хил. лица бяха включени в обучение, от които успешно са завършили повече от 36 хил. души. Документите за участие по програмата и указания за тяхното попълване са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта.

Всяко лице, което работи на трудов договор или е самонаето лице, има право да подаде заявление в бюрото по труда по местоживеене или по месторабота за една от двете ключови компетентности: да получи ваучер за дигитална компетентност или да кандидатства за ваучер, с който например, да премине обучение от три нива по чужд език от минимум 300 часа в обучителна организация по свое желание. По програмата може да се кандидатства и за професионално обучение.


1. Не се допускат обучения, свързани с обществена сигурност и безопасност, религия, селско, горско и рибно стопанство, и услуги за дома.
2. От схемата няма да имат възможност да се възползват заетите на служебно, трудово или приравнено на него правоотношение в органите на държавната администрация, администрацията на органите за местно самоуправление, съдебната система, системите за народната просвета, Министерство на вътрешните работи и Министерство на отбраната, поради наличието на други програми, които финансират обучения в съответните сектори
3.Лица, които са ползвали възможностите за обучение по проекти и програми, финансирани от ОП „РЧР”, Програма ФАР, държавния бюджет или друг публичен източник, не могат да получат ваучер за същото обучение.


Източник: naukaiznanie.com

8 коментара:

  1. Любознателен кандидат ученик24 август 2011 г. в 22:57

    Много добра възможност, но и твърде много ограничения. Все пак обучението по чужд език има нива и степени. Защо например човек овладял началното ниво да не може да продължи в следващо.
    Явно програмата е насочена към заети в реалния частен сектор. А дали времето за провеждане на курсовете е съобразено с работното време в частния сектор, което доста често надхвърля чувствително нормалните 8 часа.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,
    схема "Аз Мога Повече" позволява дистанционно обучение. Можете да ползвате платформата за дистанционно обучение в удобно за вас време. Вижте повече информация на www.e-obuchenie.bg
    Възползвам се от възможността да напомня на всички които още не са кандидатствали, че крайния срок за подаване на документи е 30 Септември.
    Желаем ви успех.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте,
    За тези, които са одобрени по програмата „Аз Мога Повече” искаме да напомним, че имате 30 дни от датата на уведомлението да си изберете доставчик и да заявите желанието си да се запишете при него, след което трябва да уведомите за това Агенцията по Заетостта.
    E-obuchenie ви предлага курсове по английски език и оперетивно счетоводство, които са он-лайн (няма значение от кой град сте, необходимо ви е само компютър и Интернет)!
    Заповядайте при нас!
    За повече информация се свържете с нашия екип на тел: 0879 363293 или 0899099320, както и на нашия сайт www.e-obuchenie.bg
    Честито на одобрените!

    ОтговорИзтриване
  4. ЦПО ИЗОБЛОК иска да напомни на всички свои бъдещи курсисти,че предлага безплатни учебници,които след преключване на курса учебниците остават за вас.Благодарим Ви,че избрахте нас!
    За повече информация посетете нашия сайт:www.e-obuchenie.bg

    ОтговорИзтриване
  5. Ако някой може да ми разясни дали е напълно безплатен шофьорския курс,защото едни казват ,че като ти връчат Ваучера всичко е безплатно ,а други ми казват ,че се плаща при явяване пред КАТ накрая някаква такса. На кого да вярвам?????

    ОтговорИзтриване
  6. Ами доколкото знам аз всичко е безплатно,получава се документа за професионална квалификация и естествено се плаща само явяването накрая пред КАТ,чиято такса няма да е повече от 100 лв.

    ОтговорИзтриване
  7. Актуална информация за дистанционното обучение по схема "Аз мога повече" можете да намерите и на http://azmogapoveche.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  8. Ние от e-obuchenie искаме да напомним на получилите своето Уведомление от Бюрото по труда ,че имат 30 дневен срок ,за да намерят своя доставчик. Ако решите заповядайте при нас,ние ще Ви очакваме. За връзка с нас ,посететени на www.e-obuchenie.bg ,телефони за контакти 02 / 8914160, 0431 / 65401 , мобилни:0879 363293 , 0899 099320 и на e-mail:office@e-obuchenie.bg

    ОтговорИзтриване