31 август 2011 г.

ProLight - Българо-Американски Институт по Очни Болести

Супермодерният БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТЪР ПО ОЧНИ БОЛЕСТИ “ПРОЛАЙТ” в Люлин работи повече от половин година в сградата, която е в непосредствена близост с магазините “Била” и “Технополис” до метростанция “Люлин” в София.
След безплатно направените операции през месец март тази година от изтъкнатите американски лекари проф. Марк Пакър и доц. Цончо Янчулев от Калифорнийския университет, сега отново предстои гостуване в Центъра на други двама известни със своята богата и успешна хирургична практика американски лекари - офталмолози. Това са доцент д-р Джон Дагианис от Медицинския Център Тафт в Ню Енгланд и д-р Еужен Саравитц от Пенсилвания.
На 11 до 16 септември тази година те заедно с проф. Гугучкова, доц. Христова и д-р Топов
ще оперират безплатно социално слаби пациенти от България с катаракта, която предстои да се оперира. Американският екип ще донесе американски вътреочни лещи и консумативи за Българо-Американския Център, които ще бъдат напълно безплатни за пациентите. В момента, при условията на Здравната Каса за операция на катаракта пациентът си купува скъпите консумативи и лещата.
Болните ще се преглеждат, определят и представят за операция след обстоен преглед от специалистите в лекарския екип на проф. Гугучкова от
Българо-Американски 
Институт по ОЧНИ БОЛЕСТИ “ПРОЛАЙТ” в ЛЮЛИН, СОФИЯ с направление от здравната каса или със заплащане на прегледа.

Телефони за контакти и прегледи :
0885 176 740  Проф. Православа Гугучкова – Янчулева, д.м.н. Българо-Американски Институт ПО ОЧНИ БОЛЕСТИ “ПРОЛАЙТ” в ЛЮЛИН, СОФИЯ (до метростанция “Люлин”, в
близост до магазините Била и Технополис). Работно време от 8,30 до 19,00 часа.






3 коментара:

  1. Правилно за социално слабите пациенти е безплатно.
    Но дали всички социално слаби пациенти ще бъдат оперирани?
    А майка с две деца и доход 1000 лв например, попада ли в тази група - не, естествено. Макар, че парите също не й стигат - нали синдикатите изчислиха, че за да живее нормално - храна, дрехи, ток, телефон, вода, парно и транспорт на човек му трябват над 500 лв на месец.
    Та такива хора как ще се лекуват - ами никак. Ще си плащат скъпите консумативи, кой го е еня?

    ОтговорИзтриване
  2. a sledvashtoto poseshtenie koga e?

    ОтговорИзтриване
  3. Ще идват ли отново американските очни специалисти и кога?

    ОтговорИзтриване