16 юни 2011 г.

Българо-Американски Институт по Очни Болести PROLIGHT

Българо – Американският Институт по Очни Болести  “PROLIGHT”  в изпълнение на своята програма за сътрудничество със САЩ  в областта на офталмологията е поканил двама известни американски специалисти, които в продължение на няколко дни консултираха и оперираха безплатно български пациенти.

Те демонстрираха най-новите и ефективни техники за операции на катаракта и глаукома.  По време на своя престой изнесоха лекции пред широка аудитория български офталмолози. Българо – Американският Институт по Очни Болести, с ръководители проф. Православа Гугучкова-Янчулева и доц. Руска В. Христова  е интегриран с Очен Център за прегледи и операции на пациенти.  Центърът се намира до метростанция „Люлин” в София и е оборудван с най-съвременна апаратура от САЩ и водещи страни в Европа. Членовете на борда на Института са авторитетни американски и български специалисти по очни болести. 

За настоящата година програмата на Института включва:
- консултации от американските специалисти на тежки очни  заболявания при български пациенти;
- профилактични програми;
- обмяна на опит чрез операции и лекции;
- безплатно информиране на наши специалисти за новостите  в  Американската Академия по Офталмология. 

В Очния център към Института вече са внедрени най-новите и ефективни операции за глаукома чрез очни импланти, каквито се извършват само в САЩ, Германия, Швейцария и Италия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар