7 януари 2012 г.

Соня прониква в полето на хората и им помага ясно да се вгледат в себе си


Запознах се случайно с нея, но във всяка среща няма нищо случайно. Обадих й се по телефона и споделих, че гледам майка ми, която е на 94 г. 
Соня Заварчик, както тя е приела да се нарича, ми каза веднага, че майка ми е много мъдра жена и много е препатила и иска да се запознае с нея. Аз приех на драго сърце, обичам контактите с хората, та дори и те да са непознати за мен.
Оказа се, че тя се занимава с много неща за подобряване здравето на хората и тяхната психика. Оплаках й се, че много ме боли кръста, а тя седна до мен и започна да ме масажира. Тя е завършила курсове по китайска медицина и разчита много на изключително голямата си енергия, която притежава. Положи ръка на коляното ми и аз почувствах как топлината се разнася по цялото ми тяло. Вътрешно у себе си повярвах на възможностите на тази жена. Преди години пишех за тези нестандартни хора, но си казах, че това трябва да правя само когато се уверя в техните способности.
Със Соня разговаряхме дълго и откровено. Исках да разбера нещо повече за себе си, за децата ми, за бъдещето на България и тя говореше, съсредоточена в себе си и успяваше да ме убеди в това, което вълнува всички .
По професия Соня е социолог. Пее хубаво, рисува, има един син и две внучета, доволна е, че има и прекрасна снаха. В продължение на 20 г. работи като енерготерапевт, лекува и прави прогнози, които помагат на хората да преодоляват трудностите. В днешно време това е много важно за да бъдем уверени в утрешния ден. Спомените й за паранормалните й усещания са още от ранното й детство.  На 3-годишна възраст е загубила майка си, при погребението Соня  е стояла до едно дърво и е усещала как тя я наблюдава. „Чувствах присъствието й и любовта й към мен и това ми помогна да преодолея болката си”.
Според Соня често хората страдат от енергиен дисбаланс, който се поражда от напрегнатия живот и стреса. Тя ми разказа интересни случаи, на които е успяла да помогне, защото когато погледне човек, веднага разбира дали му е направена магия. Поговорихме и за обсебването на хората от друг човек или група енергийни вампири. Напоследък тя приема пациенти с психически проблеми и разбира, че хората не получават помощ от психиатрите. С антидепресантите  те се чувстват още по-зле.
„Провеждам психологически разговори и влизам в тяхното ниво, за да изчистя подсъзнателните им негативни мисли. Изцяло се опитвам  да променям тяхното поведение.” „След няколко сеанса пациентите ми стават по-уверени, оттърсват се от страховете си. Радвам се, като ги наблюдавам как променят излъчването си и светоусещането им за света е друго.”  Според нея духът и тялото са взаимосвързани, когато страда духът, страда и тялото.
Насочихме разговора си и към българския народ. За съжаление, народът ни е болен. Но българите ще оцелеят като нация, смята тя. Нашите деца (индиго) ще са строители на утрешния по-съвършен свят. За страната ни тя казва, че русата жена, която ще промени нашия живот, е символичния образ на светлата сила свише още през 2014 г.
Много говорихме и за възможностите, които ни предоставят изкуството и културата. Те показват своето максимално въздействие върху нашите души. Хората възприемат чрез сетивата си всичко онова, което идва отвън. Човек става друг, когато влезе в галерия и започне да наблюдава картините. След това се пита защо досега не е обръщал внимание на картините, създадени от известни художници. Изкуството се възприема различно от хората, но то помага за личностното израстване на душата.
Попитах я и за прогнозите й за 2012 г.: „Прогнозите ми за 2011 г. важат със същата сила и за 2012 г. Преструктурирането на света ще продължава. Китай е първата икономическа сила. Дълговете се натрупват. Въвращаемост няма.Предстоят промени в  правителството. Тежка и рискова година за премиера. Битката за ново правителство ще е кървава. Нова партия ще изгрее на хоризонта с качествени професионалисти.
Непредсказуеми рискове не бива да се предприемат. Ако се помирим и бъдем всички заедно, годината ще бъде по-хубава.За съжаление неграмотните хора станаха богати, а интелигенцията е все още някъде встрани. Навлизаме в ерата на Водолея и дай боже да ставаме все по духовни като нация и по добри.Тази година по китайския хороскоп е година на Черния воден дракон, който е предвестник на уникални промени и предизвикателства. Независемо че все още наглостта е навсякъде. И ни чака тежка зима. Лека-полека  властта ще търси възможности  за стабилизация. Някои от посланиците ще бъдат върнати. Ние трябва да се гордеем с нашето емоционално богатство, с водата, многото минерални извори и туризма. Ще трябва и земята да се обработва. Вярвам, че ще успеем и ще се радваме на възход.
Прави впечатление, че в своя профил на Фейсбук Соня пише по актуални проблеми и дава своето мнение и позиция. За палежите на колите тя пише: „ Застрахователите да си поделят  пая по-бързо, без да бъдат набутвани невинни хора в арестите." Соня поздравява лекарите от Пирогов, които са достойни и заслужават уважение и признание, затова не бива да бъдат хулени.
Заслужава внимание идеята й да прикани българите към нещо хубаво и полезно. „Мисълта е мощен генератор, който може да материализира желания, идеи и мечти. Ние можем да променим битието си със силата на мисълта. Предлагам точно в 12.00 часа всеки ден  да мислим заедно поне 5 минути за положителни неща. Мислено застанете пред сградата на Народното събрание и си представете как отваряте широко прозорците и вратите и пред вас стоят усмихнати слънчеви хора, няма ги предишните  сковани, корумпирани депутати. Става ви приятно. Слънчевата светлина се разпространява извън хората. Те се смеят, махат ви за поздрав. Представяте си как цялата страна е озарена от светлина и ликува. Включете се в енергийната вълна заедно с мен и промяната ще дойде.”

Таня Йовева


Индиговите и кристалните деца работят предимно с дясната половина на мозъка си. Това означава, че те са креативни, интуитивни, с богато въображение и емоционално интелигентни. Нашата култура е основно с лява ориентация на мозъка, което означава, че е праволинейна, рационална и логична. Трудностите започват, когато детето навлезе в училищната система и трябва да се адаптира. Дясно-мозъчно ориентираните учат много бързо и правят големи интуитивни скокове, демонстрирайки завидна интелигентност. Но училищната система е изградена от и за хора с лява ориентация на мозъка. Набляга се на повтарянето, рутината, организираността, праволинейността. Това бавно движение предизвиква у детето отегчение и то губи интерес. Започва да търси други неща, които предизвикват интереса му. Това води до факта, че много индигови деца грешно са диагностицирани като проблемни със съсредоточаването, а всъщност те са просто отегчени.
 Освен това, поради тяхната интуитивна интелигентност, те могат да преминат няколко години в училище, без да се забележи, че не пишат и не четат правилно. Това пък е причина да лепват на децата друг етикет, а именно, че имат “дислексия”. Това е пагубно, защото детето индиго има силно усещане, че е “перфектно” и е тук на “мисия”. Ако детето си мисли, че е нефункционално или, че “нещо с мен не е наред”, то ще се травматизира и ще търси начини да излекува или да замаскира тази нанесена му рана. Това може да доведе до наркотична зависимост или хранително разтройство през юношеските години, като начин да се справи с травмата.
Жизнено важно е индиговото или кристалното дете да бъде разпознато като различно, а не като неспособно. Ако различието му се уважава и отглежда правилно, детето ще израстне балансирано, ако не, това отношение ще доведе до дисфункционалност и проблеми.
Чувствителност към заобикалящия стрес
Детето ви е далеч по-чувствително отколкото вие сте били някога. Неговите слух, зрение и усещания са много по-развити от вашите. Това е резултат от човешката еволюция, хората стават все по-отворени и сензитивни.
Това означава, че детето ви ще се стресира от силни шумове, крещящи хора, силна музика и телевизионни предавания. Външният израз на неговото състояние може да бъде подтиснатост и затваряне в себе си или хиперактивност и разрушителни наклонности.
Детето има нужда от тиха и спокойна домашна атмосфера, с минимум електронни играчки и в никакъв случай телевизор за бавачка. Има директна връзка между поведението на детето и това, което е попило от телевизионния екран.
Обкръжаващият стрес включва и отношенията между родителите. Ако в дома има явно или скрито напрежение и агресия, детето ще ги долови и това ще доведе до дисфункционалност или до активиране на някакви защитни механизми. Не можете да скриете нищо от индиговото или кисталното дете, то разчита енергийното ви излъчване и разбира какво мислите и чувствате, дори да се опитвате да го скриете.
Хранителни алергии
Физически, тялото на индиговото и кристалното дете е много чувствително. Те често не понасят преработени храни и хранителни добавки. Също реагират лошо на захар и кофеин.
Това означава, че сладките, изкуствено оцветени напитки, снаксовете, пакетираните храни, шоколадите водят до дисбаланс и хиперактивност. Храненето на деца индиго с шоколад и кока-кола е еквивалентно на даване на наркотик. Неговата нервна система ще откликне, като провокира хиперактивно поведение, а после, когато кофеиновият ефект премине, се получава спад – раздразнение, гняв, избухвания. Детето страда от кофеинова и захарна зависимост. Това, което сегашното общество е приело за “нормален” хранителен режим, не се приема добре от индиговите деца. Пилешкото, а и другите меса са пълни с хормони, антибиотици и химикали, повечето от консервираните и преработените храни също съдържат химикали. Като следствие, детето може да развие непоносимост към млечните и зърнените храни, която да предизвиква екземи, храносмилателни разтройства и проблеми с уши, нос, гърло.
Как да се справим с тези проблеми?
Образование
Вашето индигово дете ще реагира добре на образователна система, която да балансира левия и десния мозък. Трябва да включва креативност, под формата на музика, изкуство, танц, театър. Най-добрата система за индиговите и кристалните деца е може би Валдорфската система, която първоначално максимилизира дясно-мозъчните елементи, а ляво-мозъчните се разиват като поддържащи. При тази система се акцентира върху “привързване” на детето към тялото му, тъй като много индигови деца се справят с проблемите като излизат от тялото си. Ако детето ви е диагностицирано като Хиперактивно с дефицит на концентрация /ADD или ADHD/, внимавайте с поставянето му на медикаменти, като например Ritalin, което си е наркотик /със странични ефекти и скрити симптоми/ и е направен да помогне на родителите и учителите да пречупят и дресират детето, вместо да му помогнат да изрази истинската си същност. Има хомеопатични алтернативи, които са по-малко вредни и по-ефективни.
Обкръжаващ стрес
В първите години от живота на детето минимализирайте шума и стреса. Това означава да сведете до минимум телевизията, електронните игри и игрите с елемент на насилие.
Окуражавайте го да свири на някакъв инструмент, да си представя, да чете, да оцветява, да рисува, да си разказвате истории.
Създайте топла и спокойна атмосфера.
Храна
Това е най-трудно да се спазва. “Нормалното” за нас пазаруване в огромните супермаркети означава, че детето ще бъде изложено на съблазните на “фалшивата” храна.
Насочвайте се към натурални, органични и здравословни алтенативи.



Няма коментари:

Публикуване на коментар