10 януари 2012 г.

Признание за активна творческа дейност


По инициатива на 55-то дружество на Съюза на българските журналисти в една от залите на Съюза се състоя юбилейно тържество, на което журналистката Таня Йовева получи грамота за активната си неуморна  дейност по случай личния й юбилей и 40-годишната й творческа дейност.
През тези години Таня Йовева работи в редакцията на сп. „Зари”, пише активно в централните медии, издава книгата "Думите като очи".
Работи и като секретар в Националния съвет за рехабилитация за хора с увреждания към Министерски съвет, а по-късно създава и фондация „Достоен живот”. В продължение на тези години тя упорито работи за социалното включване на хората с увреждания на пазара на труда, благодарение на програми и спечелени проекти, свързани с обучението и професионалната им реализация.
През 2011 г. създава сдружение „Национален алианс за развитие”. То е продължител на  постигнатото от фондация „Достоен живот” и ще насочи усилията на специалистите към по-голямата информираност на хората с увреждания към всичко онова, което може да им помогне те да живеят достойно и да осмислят своето съществуване чрез работа и семейство.



Вася  Георгиева  

Няма коментари:

Публикуване на коментар