16 юни 2011 г.

Домашни грижи за независим живот


Столична община и Български червен кръст стартират изпълнението на проект “Домашни грижи за независим живот” с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” на ЕС.
Проектът е предназначен за 50 души хора с увреждания от район Лозенец, Триадица и Средец в гр. София, които страдат от сърдечно-съдови, ортопедично-травматологични и онкологични заболявания или самотно живеещи възрастни хора.
По проекта ще бъдат специално обучени 25 социални асистенти – домашни помощници, които ще съдействат с почасова грижа на хората с увреждания в техния дом по отношение на почистване на дома, лична хигиена, пазаруване на стоки от първа необходимост, медикаменти, приготвяне на храна, плащане на битови сметки и др.
С координатора на програмата бенефициентите могат да се свържат на тел. 02/ 816 47 99 или на интернет адрес: http://redcross.bg.
Усилията на Столична община и БЧК в посока осигуряване на условия за достоен и независим живот следва да бъдат приветствани. Хората с увреждания получават още една възможност за активно социално включване и достъпът до нея зависи само от тяхната лична воля и желание.

1 коментар:

  1. Димитър Димитров22 юни 2011 г. в 14:43

    Следва такъв проект да има за всеки район на София, пък и защо не за всяка община в България.
    Цивилизования свят отдавна се грижи за хората с увреждания и използва пълноценно техния потенциал.

    ОтговорИзтриване