19 април 2012 г.

Пациенти на Токуда с онкологични заболявания вече с улеснен достъп до лечение с Кибер нож и Гама нож


Модерните машини позволяват безкръвно лечение на редица туморни заболявания

Токуда болница и турската верига лечебни заведения Ачибадем обявиха по време на пресконференция старта на партньорство, посветено на навременното и високоспециализирано лечение на онкоболни пациенти. Двете болници ще работят съвместно за осигуряване на улеснен достъп и модерна лъчетерапия с Кибер нож и Гама нож на пациенти, показани за безкръвно лечение на туморни заболявания.
„По силата на договора нашите лекари в Токуда ще диагностицират и определят пациенти с онкологични заболявания подходящи за лечение с Кибер нож или Гама нож, а турските ни колеги ще осигурят лечение с най-модерните машини за безкръвна терапия, посрещане, настаняване и преводач на български език” заяви д-р Явор Дренски, изпълнителен директор на Токуда. Партньорство ще създаде възможност пациентите да бъдат бързо насочени към най-подходящата терапия, като няма да им се налага да се лутат и търсят по-нататъшно лечение. Техните случаи ще бъдат консултирани в реално време между българските и турските специалисти и в рамките на няколко дни, болният ще може да бъде придвижен и настанен в клиниките на Ачибадем.
„Лечението с Гама и Кибер нож е значително по атравматично и е незаменимо в случаите, когато туморите не могат да се премахнат оперативно”, информира проф. Енис Йозяр – ръководител на Катедрата по радиоонкология и Кибер нож в Ачибадем. От своя страна Проф. Покер, водещ неврохирург от Ачибадем, допълни че колаборацията между лечебните заведения ще осигури точно определяне на план за прием и съответно по-голям шанс за навременно и качествено лечение на пациенти с вече установени туморни заболявания.
Кибер ножът и Гама ножът са сред най-модерните и безкръвни форми на онколечение. Гама  ножът, който се използва за неоперативно лечение на мозъчни тумори е доказана радиохирургична техника с доказан успех. С Гама ножът мозъчните тумори се лекуват по безкръвен и бърз начин, без да се налагат деликатни и рискови отворени операции. Лечението с Гама нож не изисква анестезия и приключва за няколко часа, след което пациентът може да се прибере у дома същият ден. Кибер ножът е роботизирана система за радиохирургия, която е проектирана за лечение на рак по цялото тяло с точност по-малка от милиметър. С тази система радио лъчите се използват по фокусиран начин и всички ракови зони в мозъка и тялото могат да бъдат третирани с високи дози без риск за околните здрави тъкани. При лечението здравата тъкан може да бъде максимално защитена от облъчването и неговите странични ефекти. Групата болнични заведения Ачибадем са водещи лечебни структури в Турция и до сега имат извършени на 4000 процедури с Гама нож и над 900 процедури с Кибер нож.
За записване на час за консултация и преценка за лечение с Кибер нож и Гама нож е необходимо предварително записване на час за лекар от отделението по Лъчетерапия и радиохирургия в Токуда на тел: 02/403 4900

Информация: Токуда болница София

Няма коментари:

Публикуване на коментар