18 юли 2011 г.

Посещение на комисар Кристалина Георгиева в България

Кристалина Георгиева, член на Европейската комисия, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи, ще посети България.

Комисар Георгиева ще връчи наградите "Д-р Илко Ескенази" за писмен труд в областта на правото и икономиката, свързан с Европейския съюз, организирани от фондация "Св. св. Кирил и Методий". Церемонията ще се състои от 11:00 ч. на 18 юли (понеделник) в Информационния център на Европейския съюз, ул. "Московска" 9.

Същият ден комисар Георгиева ще вземе участие в тържествата по случай 174-тата годишнина от рождението на Васил Левски в гр. Карлово. Тя ще присъства на тържественото изнасяне на знамето на Карловския революционен комитет от Националния музей "Васил Левски" в града от 21:00 ч. В 21:30 ч. ще започне и тържественият митинг по случай рождението на Апостола, който ще включва полагане на венци и цветя и празнични фойерверки.

На 19 юли (вторник) от 10:30 ч. комисар Георгиева ще се срещне със спасените от Судан български пилоти, прекарали повече от три месеца в плен в африканската страна. Комисар Георгиева и спасените пилоти ще дадат кратки изявления за медиите в 11:00 ч. в Информационния център на Европейската съюз, ул. "Московска" 9.

Няма коментари:

Публикуване на коментар