29 август 2011 г.

Международна конференция по въпросите на заетостта на хората с увреждания


Международна конференция по въпросите на заетостта на хората с увреждания ще се проведе с финансовата подкрепа на програмата „Учене през целия живот“ като част от международен проект „Изграждане на подобрени и гъвкави предпрофесионални курсове на подходящ език за хора със зрително увреждане (BIFOCAL).

Лектори на конференцията ще бъдат експерти от България, Турция, Великобритания и Полша.

Ще бъдат представени програми и инструменти за повишаване конкурентоспособността на хората с увреждания на пазара на труда. Участниците ще се запознаят и с опита на посочените по-горе държави по отношение на подготовката за заетост на лицата с увреждания. В допълнение ще бъде представен и модела на подкрепена заетост, чрез който хората с увреждания могат да намерят своята професионална реализация. Предвидено е също представяне на актуалните програми на Агенцията по заетостта, насочени към хора с увреждания.

За участие в дебат по темата е поканена и г-жа Меглена Кунева (кандидат за президент на РБългария).

Очакваме Ви на 8 септември 2011г. (четвъртък) в Международен панаир Пловдив, Палата 6, Зала 1. Началото на регистрацията на участниците е в 12:30, а откриването на конференцията е в 13:30ч.

Моля, потвърдете присъствието си до 7 септември (сряда), 2011г. на ел. поща: info@marie-curie-bg.org или на телефон 032 62 21 28.

Marie Curie ASSOCIATION

1 коментар:

  1. Чудесна инициатива. Заслужава адмирации присъствието на г-жа Меглена Кунева, чиито опит като изключително успешен еврокомисар в защита на правата на потребителите би могъл да се използва в защита на трудовите права на хората с увреждания.
    А в тази област и по-конкретно при програмите за субсидирана заетост в България има много какво да се прави. За съжаление у нас се предлагат само длъжности с минимално заплащане, което дискриминира хората с по-висок образователен ценз и пълноценен трудов опит.

    ОтговорИзтриване