19 декември 2011 г.

Световноизвестен хирург оперира у нас безкръвно рак на простатата


Професор Щолценбург от Германия извърши серия от лапароскопски операции при пациенти с карцином на простатата в столичната Хил клиник.
Лапароскопската хирургия е най-малко травматичният метод за лечение на рак на простатата. Тя се извършва с помощта на 3-5 малки отвора в корема. През тях преминават специални инструменти, снабдени с камера. Целият процес се следи на монитор с 5 до 15-кратно увеличение. Процедурата протича бързо, безкръвно и безрисково. Основните предимства са: прецизност, съкратен болничен престой, драстично облекчен следоперативен период. Освен при рак на простатата, лапароскопската хирургия намира приложение и при злокачествени бъбречни заболявания, рак на пикочния мехур и уретер, кисти.
Професор Йенс-Уве Щолценбург е завеждащ отделение урология в университетската болница в Лайпциг (Германия), създател на някои от най-прилаганите техники за лапароскопско и роботизирано лечение на тумори на простата, бъбреци пикочен мехур, уретер. През 2001 извършва първата лапароскопска операция на простатата, а от 2002 година е начело на международния център за обучение по лапароскопска хирургия. Автор на редица учебници и изследвания на долния уринарен тракт при мъже и жени, лектор и демонстратор на живо (т.нар. live surgeriesна изключително прецизна техника на всички урологични форуми.  Хирург, който е толкова перфектен, че няма случай лапароскопска операция за премахване на простата да е прерастнала в отворена.

Информация: hillclinic.com

2 коментара:

  1. Безкръвните операции са бъдещето на медицината. Известен е древният принцип - преди всичко не вреди. Да добавим - и не причинявай допълнителни страдания на болния.

    ОтговорИзтриване
  2. Доктор Джеймс
    Здравейте, Казвам се д-р Джеймс Хенри от Университета в Бенин Преподавателска болница, аз съм специалист по органна хирургия и се занимаваме с закупуването на орган от хора, които искат да продават, и се намираме в Нигерия, САЩ и в Малайзия , но нашият главен офис е в Нигерия. ако сте заинтересовани да продавате бъбреците си, или продавате някаква част от органа, моля, свържете се с нас за повече информация. Свържете се с нас чрез
    Email: jameshenryhome@gmail.com
    Номер на WhatsApp: +2348110133466
    Надявайки се да чуете от вас.
    За разбирането,
    Д-р Джеймс
    ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР
    УНИВЕРСИТЕТ НА БЕНИН ПРЕПОДАВАНЕ НА БОЛНИЦА.

    ОтговорИзтриване