19 декември 2011 г.

МБАЛ „Токуда Болница София” отбелязва 5 години


По повод годишнината ще бъде открито първото по рода си  Международно отделение в България

5 години отбелязва най-голямата частна болница в региона и най-значима инвестиция в здравеопазването на България - МБАЛ „Токуда Болница София”. Честването ще се проведе в централното фоайе в Токуда в присъствието на представители на здравната власт и посланиците в България. По повод годишнината ще бъде открито и първото по рода си в България Международно отделение за лечение на чужденци.

От откриването си до сега японската болница отчита 20% годишен ръст на броя на пациентите, както и постоянно увеличение на чужденците, които пътуват от други държави, за да получат лечение в Токуда. Досега над 8000 са обслужените „медицински туристи”, а ръстът спрямо 2010 е 17%. Основните държави, от които пристигат пациенти са Канада, САЩ, Русия и ОНД, Арабските страни и съседите ни Гърция, Сърбия, Румъния, Македония. 

От 2010 година Токуда е асоцииран партньор на Университета в Кеймбридж за съвместно развитие на здравния мениджмънт и обмен на опит между специалистите от България, Япония и Великобритания. Основен приоритет на сътрудничеството е подпомагането на Токуда болница още по-стабилно да стъпи на международната сцена на медицинския туризъм. Международното отделение  се открива в отговор на нарастващото търсене и в унисон с концепцията за максимално разширяване на достъпа на нуждаещите се от медицинска помощ. Глобализацията и свободният достъп до информация даде възможност на милиони хора да пътуват, за да получат диагностика, лечение и рехабилитация в държави с модерни бази, високи технологии, квалифициран персонал и конкурентни цени.

Тук ще се предоставя база на търсени чужди специалисти, за да могат пациентите от региона да провеждат нужното им лечение, без то да бъде излишно оскъпено от разходите за пътуване и настаняване. Водещите световни гост-лекари ще лекуват българи и чужденци в тясна колаборация със специалистите на Токуда. Утвърдената в света концепция за гост-лекарите показва, че този тип сътрудничество и обмен на опит води до изключителни клинични резултати.

Японската болница ще гарантира постоянството на качеството на лечение и защита на правата на пациентите освен чрез високата квалификация на екипа си и с международна акредитационна оценка. Токуда първа България стартира процес да бъде сертифициране по JCI – най-реномираната в света акредитация в областта на медицината. 

Информация: tokudabolnica.bg




Снимки от церемонията: 
http://www.facebook.com/tokudahospital


Таня Йовева:
Разговарях с изпълнителния директор на Медицинския център д-р Симеонов. На въпроса ми какви са приоритетите за 2012 г. в болницата, той отговори: „Ще търсим все по-голямо участие на нашата болница в медицинския туризъм в Източна Европа. Нашите планове са първоначално да привлечем пациенти от балканските страни. Имаме вече партньорство с колеги от Гърция. Ще работим с Русия и страните от ОНД, Европа, САЩ, Канада. Идеята ни е да поканим лекари от чужбина да работят заедно с нас и да предлагаме качествено и достъпно лечение на пациентите. Отделението, което открихме, разполага с 18 легла, с 5 апартамента, единични стаи; някои от тях луксозни. Разполагаме с много добър персонал - колеги, които знаят по няколко езика и които, надявам се, ще обслужват много добре нашите пациенти.
Планираме като болница да създадем Ин витро център. Започваме работа и в областта на различните хирургии, които не са добре развити в България, например индоскопска гръдна хирургия. Някои нови форми в лечението на неврологията. Имаме намерение през следващата година да разширим дейността си в областта на онкологията съвместно с партньори от чужбина. Работим по много насоки и вярвам, че ще постигнем успехи в тази област.
По отношение на генната медицина имаме създадена наша лаборатория, която ще доизграждаме и тя ще даде възможност за ранна диагностика на различни заболявания. Ще бъде дооборудвана с модерна техника от най-висок клас.”

Вярвам, че през следващите 5 години болница Токуда ще постигне още по-добри резултати в различните области на лечението и ще бъде търсена и уважавана болница заради изключителните условия, които предлага за лечение, модерната техника и доброто отношение на висококвалифицираните медици към пациентите. Доверието между пациенти и лекари е оправдано, защото медиците са уверени в себе си, благодарение на специализацията, която получават в чужбина.

1 коментар:

  1. Болница Токуда е еталон в медицината. Дано повече българи имат шанс да се възползват при нужда. И най-вече предколедно да си пожелаем здраве.

    ОтговорИзтриване