23 януари 2012 г.

XIII-та национална кампания "Бебе 2012"

В Деня на родилната помощ се състоя заключителната част на кампанията БЕБЕ НА ГОДИНАТА 2012, организирана от сп. „9 месеца“ и Чиполино“ Тържественото орисване на Последното бебе на 2011 г. – Янко, и на Първото бебе на 2012 г. – Василена.
От началото на кампанията БЕБЕ НА ГОДИНАТА през 2000 г. до края на 2011 г. в България са проплакали 876 586 бебета. За близо 3 хиляди от тях Новогодишната нощ е двоен празник — 1350 празнуват рожден ден на 31 декември, а 1607 имат рожден ден на 1 януари. Между тях са и 25-те деца, носещи титлата БЕБЕ НА ГОДИНАТА – 16 момичета и 9 момчета.
Благопожелания към двете бебета поднесе Орисникът д-р Стефан Константинов министър на здравеопазването.
Д-р Константинов е свързан с кампанията БЕБЕ НА ГОДИНАТА още отпреди 5 години, когато като акушер-гинеколог помага за раждането на малката Деница – Първото бебе на 2007 г. „Грамотата, която получих тогава, още е окачена на стената на кабинета ми. А обещавам, че грамотата, която получавам днес като орисник, също ще бъде окачена в кабинета ми след  последния ми работен ден като министър.”
Бяха връчени и паметни табели на представители на МБАЛ “Пазарджик” и на МБАЛСв. Иван Рилски 2003(в които се родиха двете бебета). Двата медицински екипа получиха ваучери за книги от книжарници „Хеликон. 
Представители на Първа Инвестиционна Банка и Медицински центрове FiHelath връчиха на двете бебета медальони „Твоят ангел хранител”. 
Двете семейства получиха още подаръци от Националната здравноосигурителна каса, от председателя на парламентарната комисия по здравеопазването – г-жа Десислава Атанасова. Министерството на труда и социалната политика и община Дупница също поднесоха своите подаръци на Янко и Василена.

Двете бебета получиха подарък и от Британското посолство – олимпийска блузка „Лондон 2012“. Посолството в София е едно от 100-те дипломатически представителства на Великобритания по света, които подаряват олимпийски блузки на първите бебета, родени през 2012 г. в тези 100 държави. За трети път страната ще бъде домакин на най-зрелищното шоу в света Олимпийските и Параолимпийските игри.

Информация: "9 месеца"


Няма коментари:

Публикуване на коментар