28 март 2012 г.

Европейска среща по въпросите на бежанците


Българският Червен кръст ще бъде домакин на годишната среща на Платформата за сътрудничество на европейските национални дружества на Червения кръст по въпросите на бежанците, лицата, търсещи убежище, и мигрантите (PERCO). Основната задача на форума ще бъде уеднаквяването на стандартите за прием в общата европейска система за убежище. 
В срещата ще вземат участие представители на Ирландския, Кипърския, Австрийския, Холандския, Белгийския, Финландския, Италианския, Сръбския, Шведския, Румънския, Британския, Датския, Малтийския, Гръцкия, Германския, Швейцарския, Португалския, Френския, Българския Червен кръст и Червения кръст на Люксембург, както и представители на Международния комитет на Червения кръст и Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец – от централата в Женева, от офиса в Брюксел и от Европейския офис в Будапеща.
Ще бъде направен преглед на ситуацията с бежанците в различни европейски държави, вкл. и в България. На годишната среща ще бъде разгледана и Стратегията на Платформата за периода 2012-2013 г.

Информация: Пресцентър на БЧК

Няма коментари:

Публикуване на коментар