23 май 2012 г.

Те направиха първата крачка... и успяха


С фотоизложба се открива Годишното информационно събитие на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

Министерство на труда и социалната политика в качеството си на управляващ орган на Оперативна програма «Развитие на човешките ресурси» (ОПРЧР) и Министерство на образованието, младежта и науката, като Междинно звено по ОПРЧР, дадоха старт на Годишното информационно събитие на ОПРЧР за 2012 г. чрез официално откриване на фотоизложба под надслов «Те направиха първата крачка... и успяха». Събитието се състоя в понеделник, 21 май 2012 г., от 16:30 ч., пред Националния дворец на културата в София.
Приветствия поднесоха Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика, Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС и Пeтeр Стъб Йоргенсен, директор на дирекция «Социална пазарна икономика на държавите-членки», Главна дирекция «Заетост, социални въпроси и приобщаване», Европейска комисия. На откриването на фотоизложбата присъстваха представители на Европейската комисия, на местната и изпълнителната власт в България, социални партньори и др.
В желанието ни да представим по интересен и достъпен начин добри практики от проекти, финансирани със средства по ОПРЧР, са заснети представители на целевите групи, участвали в тях. В рамките на 40 фотографии е разказана малка, но показателна част от конкретните човешки истории на над 650 000-те български граждани, възползвали се от възможностите, предоставяни в рамките на 140 схеми, финансирани със средства от ОПРЧР. Основното послание на изложбата е да покаже, че ОПРЧР е инструментът, който може да промени към по-добро живота на всеки човек, независимо от неговото образование, етническа принадлежност, социален статус или участие на пазара на труда. Надяваме се, че всеки посетител на изложбата е могъл да открие поне една история, която е близка до неговия начин на живот.
Фотоизложбата ще посети последователно всички областни градове в страната в периода май – юли 2012 г. 

Таня Йовева

Няма коментари:

Публикуване на коментар