13 юни 2012 г.

Министър Тотю Младенов се включи в Международната конференция на труда в Женева


Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов се включи в 101-та сесия на Международната конференция на труда в Женева (10-12 юни 2012 г.). Той направи изказване пред участниците и представи предприетите мерки от българското правителство по отношение на младежката заетост.

Mинистър Младенов се срещна с държавния секретар и ръководител на швейцарската делегация на МКТ Серж Гайяр. По време на срещата бяха обсъдени общите съвместни българо–швейцарски проекти в областта на социалната сфера. Министър Младенов акцентира върху проекта „Домашни грижи за независим живот”. Партньори в реализацията му са МТСП и Министерството на здравеопазването от българска страна и Швейцарският червен кръст от швейцарска страна. Изпълнител е Българският червен кръст. Целта на проекта е да подпомогне въвеждането в България на модел за комплексно предоставяне на медицински грижи и социални услуги по домовете за възрастни хора над 65 години.

Програмата на министър Младенов продължи със среща с регионалния директор на Международното бюро по труда за Европа и Централна Азия Сузане Хофман. Тема на срещата бе съвместно мероприятие между МТСП и МБТ, като част от сътрудничеството по Глобалния пакт по заетостта. На него се предвижда да бъдат популяризирани целите и дейностите по Пакта.

Министър Младенов проведе и работна среща с директора  на Международния обучителен център на Международната  организация на труда Патриция О’Донован. По време на срещата двете страни обсъдиха сътрудничеството между МТСП и Центъра за обучение на МОТ в Торино. Министър Младенов акцентира върху реализацията на проекта „Изграждане на институционален капацитет на МТСП на Р България". По него Международният обучителен център на МОТ повиши професионалната квалификация на над 9 500 служите в социалната сфера, работещи основно в МТСП и агенциите към министерството. Двете страни изразиха желание да продължат съвместната си дейност чрез организиране на професионални обучения в сферата на социалната икономика на национално и местно ниво с участието на социалните партньори и неправителствените организации. 

Информация: МТСП

Няма коментари:

Публикуване на коментар