13 юли 2012 г.

14 деца в неравностойно положение от Търновско намериха работа благодарение на сдружение


Трудовата борса за абитуриенти в неравностойно положение е намерила работа на 14 от завършилите училище сираци в област Велико Търново. Това разказа Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България (НССБ) пред Север.бг.
В заведение край Елена работа са намерили трима от младежите, а собственикът им е осигурил дори и подслон. Три момичета от СУПЦ Горна Оряховица след броени дни ще започнат работа в ОП „Пътно подържане инфраструктора и озеленяване” в града.
Три момчета ще продължат образованието си във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, поясни още Михайлов.
9 младежи и девойки от региона са реинтегрирани в семейна среда, 10 продължават образованието си в СУПЦ Варна и Димитровград, 2 младежи са се възползвали от организираната трудова борса при Президента и вече работят в Перник.
Предстои до края на следващата седмица още 5 момичета и 2 момчета да започнат работа, като паралелно им се търси и жилище, където да живеят.
„Не всички, които излизат от институциите имат готовност да се справят сами. Затова трябва да се започне и диалог за промени в модела на възпитание на младежите в домовете“, коментира председателят на НССБ.
Източник: inews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар