24 юли 2012 г.

Сляпа носителка на пет титли "Мис" учуди света


18-годишната американка Конър Бос е сляпа. Въпреки това обаче тя не се отказва от мечтите си и не спира да се изявява на модния подиум.
Бос често може да бъде забелязана на различни конкурси за красота наред с десетки други момичета, които нямат нейния проблем. Още от бебе Конър страда от Старгад, това е рядка болест, която блокира централното зрение. От 16-годишна тя се води напълно незряща, но въпреки това е много борбена и не оставя болестта да попречи на живота й. Малко по малко красавицата сбъдва всичките си мечти.
Конър Бос се явява на конкурси и ги печели, освен това с помощта на родителите си се подготвя за кандидат-студентски изпити. Иска да учи PR, защото е много комуникативна и обича да общува с хора. Никой от близките й приятелите не се съмнява, че тя ще успее, защото е много амбициозна и талантлива.
Името на блондинката нашумя преди няколко години, когато се нареди сред 5-те финалистки на престижния конкурс „Мис Флорида". Тогава хората бяха изумени, че се ориентира толкова добре съвсем сама. Конър не може да види какво се случва пред очите й, но с периферното си зрение горе-долу се оправя - разкрива в. „Хъфингтън пост".
От пубертета насам девойката официално се води незряща. Тя вече не може да разпознава буквите, въпреки че всички документи за нея се отпечатват в огромния размер 36 пункта.
Досега тя е участвала в 17 големи конкурса, като на 5 от тях е спечелила короната.
Източник: 24chasa.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар