6 декември 2011 г.

211 детски книжки дариха днес учениците от Образователен център „МеДиа”


На връх международния ден на доброволеца децата в отделението за онкохематология приеха с радост дарението от софийските ученици

Над 200 произведения бяха събрани доброволно от учениците в Образователен център „МеДиа” през изминалата седмица. Народни приказки, детски енциклпопедии, книги игри и други различни детски книжки бяха дарени днес на Болницата за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания в София. Специално записаният музикален поздрав от вокалната група „Меден глас” огласи столовата на болничното отделение, докато болните деца избираха книжки, които да запазят за себе си. Останалите книги бяха подредени в занималнята и столовата към болницата, за да могат всички деца да имат достъп до тях.

„Много съм щастлива, че преди празниците децата в нашето отделение получиха точно книжки. Аз много държа на книгите и смятам, че те могат да разнообразят лечението на нашите малки пациенти и да развият тяхното въображение и интелект.” Това споделя клиничният психолог Ивайла Георгиева, която съдейства за провеждането на инициативата.

На днешния пети декември книжки в болнични заведения се даряват също и в Пловдив, Хасково, Благоевград, Разлог, Сандански, Микрево и други места в България. Ежегодната инициатива „Дарете час” се организира от Националния алианс за работа с доброволци и тази година се провежда под мотото „Стара книжка дари – детенце усмихни”. В София единствените пунктове за дарение на книжки бяха филиалите на Образователен цантър „МеДиа” в столичните квартали Младост 3, Слатина, и булевардите „Витоша” 100 и „Христо Ботев” 67.

Информация: Образователен център MeDia

1 коментар:

  1. Да подариш книга е просто чудесно. В днешния материален свят е важно да се обърнем към духовното, да се отворим към знанието. Четенето и науката са водили хората към напредък векове наред. Важно е и нашите деца да обичат четенето във всичките му форми.
    Когато обаче се даряват книги на болни деца - жестът заслужава двойно повече поздравления. Защото тези малки изтерзани душици имат нужда точно от това, да забравят за малко страданието, да помечтаят, да повярват в един по-добър свят. А книгите могат да им бъдат и верен приятел и помощник в това начинание.

    ОтговорИзтриване