6 декември 2011 г.

Наблюдател на "Отворено общество" е Доброволец на годината



На 5 декември, Международния ден на доброволеца, Бистра Иванова, граждански наблюдател по проект "Гражданско наблюдение в полицията и СДВНЧ" на Институт "Отворено общество" беше избрана за доброволец на годината в категория "Гражданско участие и застъпничество". Конкурсът, организиран от Младежка доброволческа мрежа и фондация "Астика", стартира на 27 октомври 2011 г.. В него бяха номинирани общо 33 човека в 6 категории: "Околна среда, развитие на градските и селски райони", "Социални дейности и здравеопазване", "Толерантност, антидискриминация", "Култура, изкуство, свободно време", "Младежки политики и европейско самосъзнание" и "Гражданско участие и застъпничество".
Бистра Иванова е граждански наблюдател в РУП и СДВНЧ по проект "Гражданско наблюдение в полицията" от август 2010 г. и активно допринася за осъществяването и развитието на тази инициатива. Освен посещенията й в 9-те РУП на територията на СДВР и в двата Специални дома за временно настаняване на чужденци в гр. София и в гр. Любимец (СДВНЧ), Иванова допринесе и за формулирането на препоръки в проблемните области, констатирани в рамките на проекта.

www.ngobg.info

1 коментар:

  1. Кандидат човек8 декември 2011 г. в 21:32

    Доброволец? В днешното намусено време, когато от медиите ни заливат новини за убийства, палежи, кражби. Политиците пък ни обясняват, че е криза. Някои са съкратени от работа, на други не им плащат заплати. Та в тези смутни времена да си доброволец - значи имащ сърце и душа, значи си Ч О В Е К! Дано всички сме поне малко човеци.

    ОтговорИзтриване