21 декември 2011 г.

Премиерът Бойко Борисов даде началото на инициатива в подкрепа на приемната грижа


Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов участваха в събитие, което положи началото на социалната инициатива „Приеми дете, създай бъдеще”.
В рамките на кампанията, която се организира със съдействието на Мобилтел ЕАД, Български дарителски форум, Национална мрежа за децата, Министерство на труда и социалната политика, ще бъдат подпомогнати 100 български семейства, пожелали да станат приемни родители. Те ще получат от мобилния оператор допълнителна финансова подкрепа в продължение на една година. За приемни родители, грижещи се за дете с увреждане, финансовата помощ от компанията ще бъде удвоена.
През септември месец МТСП стартира проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" - "И аз имам семейство". Основната цел е подкрепа на процеса на деинституционализация чрез създаване и реализиране на устойчива семейна грижа за децата от специализирани институции и децата в риск от изоставяне. В продължение на 2 години, чрез проекта ще се прилага нов подход - децентрализиране на услугата „Приемна грижа” и разгръщането й на общинско ниво, като инструмент за деинституционализация на децата в риск.

  
Информация: МТСП

1 коментар:

  1. А личният пример? Колко от властимащите биха приели дете в семейството сн? И защо само помощ за първата година. А после? Много пара в свирката, а отглеждането и възпитанието на дете са за цял живот и не само пропаганден трик под светлината на прожекторите, а любов и всеотдайност всеки ден.

    ОтговорИзтриване