22 февруари 2012 г.

Европейската комисия организира конкурс за участие в Младежки Екип Европа (Team Europe Junior)


Конкурсът…
Търсят се студенти, които да участват като доброволци в кампанията "Отново на училище" през 2012 година – да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили, в града, където са израснали, да говорят пред и с най-различни хора в България за Европейския съюз, за европейските политики, за гражданството в ЕС и за европейските теми, които вълнуват всички.
Основна цел:
С този конкурс Представителството на Европейската комисия в България цели да засили осведомеността на местно, регионално и национално равнище, в училищата и университетите, относно ЕС, политиките на ЕС, гражданството в ЕС и значението на европейската интеграция. Давайки своя личен пример младежите от Екип Европа ще допринесат за тази кауза.
Процедура в два етапа
Първи етап – изпращане по електронен път на формуляр-заявление за участие, мотивационно писмо и презентация по зададени европейски теми.  Кандидатите с най-добър резултат ще бъдат поканени на втория етап да говорят по темата на презентацията си пред жури и публика.
Участниците в този конкурс ще бъдат оценявани от жури, включващо представители на Представителството на Европейската комисия в България, на Екип Европа в България (Team Europe Bulgaria) и на информационната мрежа Европа Директно в България.

24-те участника, събрали най-много точки, ще получат следните награди:
1) посещение на европейските институции в Брюксел и презентации по европейски теми от служители на европейските институции;
2) специално обучение по умения и презентации по европейски теми – в България;
3) сертификати от Представителството на Европейската комисия за участие в инициативата "Отново на училище" и в младежкия Екип Европа през 2012 година, описващи дейностите по участието в този екип.

Формулярът-заявление за участие, мотивационното писмо и презентацията се изпращат само по електронен път на имейл: ECinBulgaria@gmail.com
Срок за изпращане на заявление за участие: 17:30 часа на 21 март 2012 г.
Обявяването на резултатите от конкурса и имената на победителите ще се състои през април 2012 година.
Прочетете пълния регламент на конкурса и свалете формуляра – заявление за участие в конкурса от интернет страницата на Представителството на Европейската комисия в България: http://ec.europa.eu/bulgaria


Информация: Представителство на Европейската комисия в България

Няма коментари:

Публикуване на коментар