30 март 2012 г.

Проект на годината 2011

За седма поредна година представители на граждански организации от цялата страна, бизнес компании, общини и много гости се събраха, за да засвидетелстват публично признание към социално солидарните и отговорни за общността си хора. 
Церемонията беше открита от г-жа Мария Петкова, Директор на Фондация Лале и г-н Владимир Кисьов, Председател на Управителния съвет на Фондация Лале. По традиция членовете на журито - представители на водещи бизнес компании, медии и дипломати, обявиха и връчиха наградите на организациите, изпълняващи отличените проекти.
Анна Захариева и Огнян Донев представиха първия награден проект - „Ранна интервенция за предотвратяване изоставянето на деца с увреждания” на Фондация „Карин дом” от Варна. Целта на проекта е развитие и прилагане на територията на община Варна на модел за ранна интервенция за предотвратяване изоставянето на деца с увреждания – преход от експертен към семейно-ориентиран подход в услугите. 
Проект „Мрежата „Родители за контакт”, изпълняван от Асоциация на деца с вродени лицеви аномалии и техните родители – АЛА, гр. Пловдив беше представен от Посланик Хьопфнер и г-жа Даниела Петкова. Целта на проекта е осъществяване на качествена превенция на изоставянето на деца с увреждания. В рамките на проекта бяха обучени и подготвени родители на деца с лицеви увреждания, които да оказват на доброволен принцип психологическа и информационна подкрепа на нови родители със сходни проблеми.
Севда Шишманова и Владимир Пенков, член на Управителния съвет на Фондация Лале обявиха третия награден проект „Нека по-добре да защитим и да се погрижим за здравето на нашите деца, живеещи по поречието на река Дунав” на Асоциация на дунавските общини „Дунав”. Целта на проекта е да се подобрят условията и достъпът на децата в 17 общини от Дунавския регион до специализирани медицински грижи, профилактика, навременна диагностика и подходящо лечение.
Наградените проекти бяха избрани измежду 31 проекта от цялата страна, отличени с признанието на хората, които ги номинираха. Впечатляващо е разнообразието на представените проекти, насочени към подобряване качеството на живота и възможностите на определени групи от хора.


Информация: Фондация "Лале"

Няма коментари:

Публикуване на коментар