19 юни 2012 г.

Никола Кирязов влюбен в професията си


Професията рехабилитатор-масажист дава много хляб на хората с увредено зрение. От института „Филаретова” всяка година излизат десетки масажисти и търсят работа на пазара на труда. Това не е никак лесно, но работодатели, решили да назначат хора с увредено зрение в своята институция или фирма, разбират, че са попаднали на добър специалист.
Познавам много такива масажисти - умни, находчиви, амбициозни, които са доказали, че могат да разчитат на клиентела и то на пациенти, които години наред търсят техните услуги.

Никола Кирязов е един от тях. Повече от 28 години той работи като масажист в различни големи хотели на к.к. „Златни пясъци”. Освен в туристическия бранш той е работил в различни спортни бази, привличал е клиенти със своята общителност. По проект дори беше преподавател по масаж на децата от училището за деца с увредено зрение във Варна. Обича своята професия, не само защото тя му носи доходи, а защото е негова страст.

Бях в командировка във Варна и реших да потърся неговите услуги. Оказа се, че заедно с още двама души работи в частна фирма. Не беше трудно да го намеря. Пред кабинета му чакаха хора. Имаше един германец, който от години се лекува при него. Кирязов ме посрещна усмихнат, излъчваше невероятна енергия,  въпреки че беше обслужил 5 души преди мен. С нищо не показваше, че е уморен, че иска да спре поне за момент. Успял е да си намери клиентела от цял свят. Хората идват, обаждат му се, търсят го за съвет, а той винаги намира време за всеки.

Мечтата на Кирязов е да си отвори кабинет. Успял е да предаде своя занаят и на съпругата си. Двамата искат да се възползват от Европейския социален фонд и да създадат свое частно студио.

Докато ме масажираше, ние не преставахме да говорим за днешното време, за бъдещето на семейството му. Двамата със съпругата си имат едно детенце, което отглеждат с любов и, вярвам, ще му помогнат да стане достоен гражданин и да воюва за своите права. Никола Кирязов вероятно му е предал своята упоритост и амбициозност.

Нито за миг той не е преставал  да се бори с трудностите, да връща много хора към живота, преболедували инсулт, например, а това за него е най-голямата награда - да върнеш човека отново в предишното му ежедневие. Може би именно това му дава стимул да работи по-добре, да е доволен, че успява да каже на хората, че са отново здрави и могат да се върнат към своите любими занимания и работа.

СПА-центърът "Феличита", където работи Никола Кирязов, извършва следните услуги: класически масаж, спортен, антицелулитен масаж, вакуумно - ролков, рефлексотерапия, тайландски масаж, Рейки, Юмейхо; разполага с богато разнообразие от специални терапии; със система за неинвазивни терапии за лице и тяло, апарат за вакуумен и ролков масаж на лице и тяло, микродермабразио; ремоделира контурите на тялото с намаляване на обиколките; третира локални мастни натрупвания и разрушава дълбоките мастни депа; третира и най-упорития целулит, предотвратява повторната му поява; подобрява нарушената циркулация на кръвта в периферните кръвоносни съдове, допринася за почистване и изхвърляне на токсините; тонизира кожата и повишава еластичността, издръжливостта и гъвкавостта й; спомага за следоперативно спадане на отоците и успокоява кожата; третира бръчки; разблокира нервните възли.  

Таня Йовева

Няма коментари:

Публикуване на коментар